Overeenkomst sociale huur- en koopwoningen in Duizel

In plan De Groene Aders in Duizel komen 58 woningen, waaronder 14 sociale huur- en 14 sociale koopwoningen. Op donderdag 21 april tekenden Reuvers Ontwikkeling & Bouw en WSZ de koop-/aannemingsovereenkomst. Hiermee is de realisatie van de 14 sociale huur- en 14 sociale koopwoningen door Reuvers Ontwikkeling & Bouw een feit.

Een brede mix aan woningen in De Groene Aders in Duizel
Het gemixte programma van 58 woningen is een mooie aanvulling op de woningvoorraad van de gemeente Eersel. In De Groene Aders komen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Het gaat om 44 koopwoningen en 14 sociale huurwoningen. Léon Kox, wethouder gemeente Eersel vertelt: ‘De tweede fase van Duizel Noord stond al langer gepland, het is mooi dat het binnenkort werkelijkheid wordt.

Sociale huurwoningen: 3 levensloopbestendige woningen en 11 eengezinswoningen
Van de 14 sociale huurwoningen zijn er 3 levensloopbestendig. Deze zijn geschikt voor minder valide huurders, omdat ze het volledige woonprogramma (badkamer en slaapkamer) op de begane grond hebben. De 11 eengezinswoningen zijn rij- en hoekwoningen. ‘We vinden het fijn dat wij in Duizel 14 duurzame sociale huurwoningen aan de woningvoorraad toe kunnen voegen. Hierdoor komen er meer woningen in Duizel beschikbaar voor mensen die minder kunnen besteden’, geeft Chris Theuws, directeur-bestuurder van WSZ aan.

14 sociale koopwoningen via Koopgarant
Bijzonder aan dit project is dat van de koopwoningen er 14 door WSZ met Koopgarantregeling worden aangeboden. Ron Beerens van Reuvers Ontwikkeling & Bouw: ‘Een hartstikke mooie regeling om onder andere starters op de woningmarkt in deze gekke tijden een kans te bieden op het kopen van een rijwoning’.

De partijen kijken uit naar een fijne samenwerking
WSZ, de gemeente Eersel en Reuvers Ontwikkeling & Bouw hebben veel zin om van De Groene Aders een aantrekkelijke groene en duurzame woonomgeving te maken. De ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst is een mooie stap in deze samenwerking.

Belangstelling om te huren?
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief op www.wsz.nl! De eerste nieuwsbrief wordt bij de start van de bouw, aan het begin van 2023, uitgegeven. Zodra de woningen worden verhuurd, biedt WSZ deze, net zoals andere huurwoningen, aan op de website www.wooniezie.nl. Denkt u eraan, dat u ingeschreven staat als woningzoekende, om (straks) te kunnen reageren? Zodra de huurprijzen en de maximale inkomensgrenzen bekend zijn, plaatsen we dit op de website. Net als de bouw- en verhuurplanning en de tekeningen.

Kopen?
Heeft u belangstelling voor een koopwoning? Ga naar de projectpagina www.degroeneaders.nl en vul uw gegevens in om op de hoogte te worden gehouden.